Συνταγές
Κρύα καλοκαιρινή σούπα αβοκάντο με αγγούρι, κεφίρ, μαστίχα, αρμπαρόριζα, και λαιμ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για 4 μερίδες:
4 μέτρια αγγούρια ξεφλουδισμένα χωρίς σπόρους κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 αβοκάντο μικρά η δυο μεγάλα πολύ ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα
1/4κουτ. γλ. μαστίχα σε σκόνη
2 κουτ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα αρμπαρόριζας (κρατάμε 4 φύλλα για το στόλισμα)
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 μοσχολέμονα ( λαιμ ) ξύσμα και χυμό
300ml κεφίρ
200 – 250 γραμ. νερό
Αλάτι η ανθό αλατιού
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Για το στόλισμα του πιάτου:
Σπόροι chia η μαύρο σουσάμι
Φύλλα αρμπαρόριζας
Λεπτές φέτες λαιμ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ η στο μούλτι, τα αγγούρια, τα αβοκάντο, το κεφίρ, το ξύσμα και τον χυμό των λαιμ, την αρμπαρόριζα, αλάτι, πιπέρι, την μαστίχα, και το ελαιόλαδο, για 1-2 λεπτά.
Αραιώνουμε το μίγμα με νερό μέχρι να έχει την επιθυμητή πυκνότητα.
Βάζουμε την σούπα στο ψυγείο, να κρυώσει για 2 ώρες.
Σερβίρουμε σε μπολ διακοσμώντας με τα φύλλα αρμπαρόριζας, τους σπόρους τσία η μαύρο σουσάμι, και τις φέτες λαιμ.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Cheesecake του ντουλαπιού – Σκέτη αμαρτία
Η Συνταγή είναι της κ. Asimenia Miliou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο τριμμένο μπισκότο
1 φάκελο κρέμα cheesecake
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλ.γάλα
Ξύσμα λεμονιού
λίγη βανίλια
Μαρμελάδα μυρτιλο
λίγο κορν φλαουερ
1/2 φλ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο κ ριχνουμε το μπισκότο. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας αποσπωμενης φόρμας, πατάμε καλά κ βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, τη βανίλια. Αν θέλετε βάζετε για πιο πλούσια γεύση λίγο τυρί κρέμα.
Στρώνουμε στη φόρμα, πάλι ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε με ένα φλυτζάνι καφέ ζεστό νερό μαρμελάδα της αρεσκείας μας κ ελάχιστο κορν φλαουερ.
Το ιδανικότερο για λιγότερο λιγωτικο αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιήσετε μισή κονσέρβα βύσσινο που θα την πηξετε με λίγο κορν φλαουερ σε κατσαρολάκι.
Στρώνουμε από πάνω, μόλις κρυώσει καλά, ψυγείο πάλι κ…..έτοιμο!
Η Συνταγή είναι της κ. Asimenia Miliou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”