Συνταγές
Τι ωραία αλμυρά! ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΡΑΚΕΡ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Πολύ ωραία, σνακ για όλες τις ώρες!
Η Συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λειώνουμε 30 γρ βούτυρο και ρίχνουμε μέσα 60 γρ γάλα. Σε 150 γρ φαρίνα, ρίχνουμε 3 γρ μαγιά + 2 γρ αλάτι + 1 γρ σόδα.
Ρίχνουμε στο γάλα με το βούτυρο το μίγμα με το αλεύρι σταδιακά.
Ζυμώνουμε .
Ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, μόνο το πράσινο μέρος και προαιρετικά 20 γρ σουσάμι.
Ζυμώνουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε λαδόχαρτα, την πατάω
την ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει πάχος περίπου 2 με 3 χιλιοστά.
Τα κόβουμε σε σχήμα μπισκότων με κόφτη ζαγρέ και τα τρυπάμε με πιρούνι.
Τα ψήνουμε τελευταία σχάρα στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε στο φούρνο με ανοιχτό καπάκι μέχρι να κρυώσουν για να γίνουν εντελώς τραγανιστά.
*ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Για να μην πάρουν υγρασία και μαλακώσουν, σε μεταλλικό κουτί μπισκότων ή σε γυάλινο βάζο αεροστεγώς. Αν και τρώγονται γρήγορα… δεν είναι πολύ μεγάλη η ποσότητα.
Φτιάξτε πεντανόστιμες συνταγές, με γρήγορη εκτέλεση.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Η Συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.