Συνταγές
Υπέροχο γλυκό – κρέμα τριαντάφυλλο με ροδόνερο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι σωλήνας ροδόνερο
9 κουτ. σ. κορν Φλάουερ
5 κουτ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
3 σταγόνες αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου βρώσιμα ( προαιρετικά )
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο ( έβαλα 7 σταγόνες )
Για το γαρνίρισμα:
Σιρόπι τριαντάφυλλο.
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα, βάζουμε το ροδόνερο μαζί με 2 1/2 ποτήρια νερό, την ζάχαρη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και τις σταγόνες αιθέριο έλαιο, τριαντάφυλλου.
Στο υπόλοιπο μισό ποτήρι νερό, που έμεινε, διαλύουμε το κορν Φλάουερ, μετά βράζουμε πρώτα το ζαχαρονερο, και μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το κορν Φλάουερ, ανακατεύω συνέχεια δε, με αυγοδαρτη, δεξιόστροφα, και αριστερόστροφα, σε δυνατή φωτιά, και μόλις δουμε ότι η κρέμα άρχισε να πήζει, αποσύρουμε από την φωτιά, αποφεύγοντας έτσι το σβόλιασμα, και ανακατεύουμε ζωηρά εκτός εστίας, μέχρι να πήξει.
Βρέχουμε τα μπολάκια, που θα βάλουμε την κρέμα με νερό, και μοιράζουμε την κρέμα μέσα. Βάζουμε στο ψυγείο, για 3 ώρες τα μπολ, ξεφορμάρουμε σε πιάτο, η πιατέλα αν θέλουμε , αλλιώς , «λούζουμε » την επιφάνεια της κρέμας, με 1 κουτ. γ. σιρόπι τριαντάφυλλο. Μια ιδιαίτερα αρωματική, και δροσερή, κρέμα. Η δόση αυτή βγάζει 7 μπολ.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.