Συνταγές
Χρόνια Πολλά, σούπερ φουντ Βαρβάρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ετοιμη για φετος να μοιραστει στην γειτονια. Εχει γλυκια γευση και σερβιρεται με τριμμενο καρυδι,κανελα,σταφιδες εαν θελουμε με διαφορα αποξηραμενα φρουτα.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
250 γρ σιταρι καλα πλυμενο
Σταφιδες
Ζαχαρη οσο εσεις θελετε
Σουσαμι φημενο και αλεσμενο στο μπλεντερ
4 κ.σ.ταχινι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σερβίρισμα :
καρυδι,κανελα,ροδι .Εγω αυτα βαζω γιατι ετσι θελει ο λαος μου.
Βαζουμε το σιταρι μας απο το βραδυ να μουσκεψει.
Την επομενη το στραγγηζουμε το πλενουμε και το βαζουμε να βρασει.
Αφου ανοιξει προσθετουμε ζαχαρη τις σταφιδες και νερο ζεστο αφηνουμε να βρασει προς το τελος ριχνουμε το ταχινι και 2 κ.σ.σουσαμι.να γινει μια ελαφρια κρεμουλα.
Βαζουμε στα μπολ ριχνουμε απο επανω τα καλουδια και απολαμβανουμε.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για κρέμα σοκολάτα με γέμιση 7day’s και φράουλες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”
ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί 160γρ άνθος αραβοσίτου γευση σοκολάτας(όχι στιγμής)
750ml γάλα εβαπορέ
1100ml νερό
15 κοφτές κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1συσκευασία mini rolls 7day’s
Φράουλες
Σιρόπι βύσσινο
(οι ποσότητες κατά προτίμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα και την ζάχαρη και κρατάμε μια φλυτζανα απο το νερό να αραιωσουμε το άνθος αραβοσίτου.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα της φλυτζανας με την σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και μόλις πήξει είναι τέλεια
Τώρα ρίχνουμε το μισό μείγμα κρέμας σοκολάτας σε φόρμα του κέϊκ το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε τα ρολακια μετά σιγά σιγά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε ψυγείο για 3ώρες.
Ξεφορμαρουμε στολίζουμε με φράουλες και ρίχνουμε το σιρόπι βύσσινο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”