Ορεκτικα
Κουλούρια Θεσσαλονίκης, το καλύτερο συνοδευτικό για το πρωινό σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω
•2 φακελάκια ξηρή μαγιά,
•4 κ.σ ζάχαρη και
•500ml χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνω στο πλάι για 5 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύω
•1 + 3/4 κούπας κίτρινο αλεύρι ανακατεμένο με 3 + 1/3 κούπας σκληρό αλεύρι), και
• 1 κ.σ αλάτι.
Ρίχνουμε τα αλεύρια μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το γάντζο για περίπου 10 λεπτά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον να διπλασιαστεί για περίπου 1- 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε
•μισό λίτρο νερό χλιαρό με
•1 κ.σ μέλι ή ζάχαρη και το ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το •σουσάμι.
Κόβουμε την ζύμη αναλόγως πόσα κουλούρια θέλουμε να φτιάξουμε περίπου 12. Λαδώνουμε τα χέρια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι.
Κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας και ρολάροντας το κουλούρι. Το βουτάμε στο νερό και μετά στο σουσάμι. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με αποστάσεις μεταξύ τους τοποθετούμε τα κουλούρια.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά αν τα θέλουμε αφράτα και σχεδόν 20 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”