Συνταγές
Ποτέ δεν πάει χαμένο ένα ταψί παραπάνω κουλουράκια
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μιάμιση δόση
Ενάμιση ποτήρι λάδι ελαφρύ και ελαιόλαδο
Ενάμιση ποτήρι ζάχαρη
Ενάμιση ποτήρι χυμό πορτοκαλιού που μέσα λιώνω ένα κτγ. σόδα
Ενάμιση κτγ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια και ένα λεμόνι
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μαλακή η ζύμη ίσα που να μην κολλάει στα χέρια.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά .
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Εύκολα και γρήγορα μπισκότα κουλουράκια με πορτοκάλι – τραγάνα και μυρωδάτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε 100 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. γιαούρτι, 50 γρ. ηλιέλαιο, 1 αυγό, προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 400 γρ. αλεύρι και μία κτσ. όχι γεμάτο μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες 30-35 γρ. Με την μισή ζύμη φτιάχνουμε και κουλουράκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα σε απόσταση μία με την άλλη γιατί με το ψήσιμο θα απλώνονται.
Βγαίνουν με αυτά τα υλικά 28 κομμάτια. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι. Στα σχόλια είναι οι φωτογραφίες πώς φτιάξαμε τα μπισκότα. Καλή επιτυχία.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”