Συνταγές
Υπέροχα μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού για τον καφέ
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 ml σπορελαιο
200 ml φρεσκο χυμο πορτοκαλι
200 γρ.ζαχαρη
2 βανηλιες
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κ.γ.κοφτο σοδα διαλυμενη μεσα στον χυμο
1κ.γ.μπεικην
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 700 γρ.
Λιγο γαλα αμυγδαλου για επικαλυψη (εαν θελετε )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε καλα με το συρμα το λαδι και την ζαχαρη προσθετουμε τον χυμο +σοδα και κατοπιν τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι απαλη και ευπλαστη.
Πλαθουμε σε οτι σχεδια θελουμε τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα κανουμε επαλειψη εαν θελουμε με το φυτικο γαλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους για 45 με 50 λεπτα.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραία μοσχομυρωδάτα κουλουράκια.
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Andrianou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι φρέσκο
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
2 κ.γ. κανέλα σκονη
800 περίπου γραμ. Αλεύρι γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με το σύρμα το λάδι με την ζάχαρη.
Κατόπιν Ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι με τον φρέσκο χυμό την σόδα και μετά μέσα στη λεκανίτσα όλα μαζί. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το μπέικιν, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. Τέλος το αλεύρι.
Γινεται μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε οτι σχήμα θέλουμε (κοτσίδα, στρογγυλό ή σαλιγκάρι).
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και μετά στον φούρνο στον αέρα στους 180 για 19-20 λεπτά
***αν θέλετε από πάνω πριν ψηθούν ρίχνετε σουσάμι ή ζαχαρίτσα****
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Andrianou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.