Συνταγές
Υπέροχα και όμορφα φτιαγμένα κουλουράκια πορτοκαλιού
Η Εκτέλεση είναι από Eleni Fouski – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
11/2 φλυτζάνι λάδι
11/2 ” ζάχαρη
11/2 ” χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
3κ.γ μπεικιν
1κ.γ. Σόδα
1 βανίλια
Λίγο κονιάκ και λίγη κανέλιτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το αλεύρι με το μάτι για μια ζύμη μαλακιά,όσον αφορά το χρόνο ψησίματος είναι ανάλογα πόσο τραγανά ή μαλακά τα θέλετε
Η Συνταγή είναι από Eleni Fouski – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μ.Κοκολακη.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για περίφημα και ευωδιαστά κουλουράκια με πορτοκάλι και μανταρίνι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκες συνταγες-Spiridoulla Boubouli”
ΥΛΙΚΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟ&ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΧΥΜΟ&ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 3 ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ
1 ΚΟΦΤΟ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
3/4 ΚΟΎΠΑ BRANDY
1- 1 1/2 ΚΙΛΟ ΦΑΡΙΝΑ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΗ)
100 ΓΡ. ΣΟΥΣΑΜΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ Ν’ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ BRANDY. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗ ΦΑΡΙΝΑ ΜΕΧΡΙ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΑ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑΣ.
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΝΑ “ΕΝΩΘΟΥΝ” ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ “Ν’ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ” ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟN 1ΩΡΑ. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΌ ΧΑΡΤΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180-200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ Ν’ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ “ΧΡΥΣΟΞΑΝΘΟ” ΧΡΩΜΑ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΜΙΞΕΡ. ΟΛΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκες συνταγες-Spiridoulla Boubouli”