Συνταγές
Αφού διανύουμε περίοδο Νηστείας, εδώ σας έχουμε ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού βανίλιας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ελενη Σιδηροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-200 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. ηλιέλαιο
-200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-2 βανίλιες
-1 κτσ. μπέικιν πάουντερ
-1 κτγ. σόδα
-750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ακόμα καλύτερα, φαρίνα κόκκινη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη, όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Αν θέλουμε λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλουράκια, σε ότι σχήμα εμείς επιθυμούμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε για έξτρα γεύση, μπορούμε να λιώσουμε 150 γρ. κουβερτούρα, σε Μπεν Μαρί και βουτάμε τα κρύα κουλουράκια.
Και ρίχνουμε λίγα τριμμένα καρύδια.
Η συνταγή είναι από Ελενη Σιδηροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ωραιότατα και νοστιμότατα κουλουράκια πορτοκαλιού – νηστίσιμα και πολύ γευστικά!.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο 120 γρ.
-1,5 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκαλί 120 γρ.
-ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1 σφηνάκι κονιάκ
-αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
-1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές
-1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμενα η καρύδια
-ζαχαρόνερο για το άλειμμα και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά, στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το κονιάκ, τις σταφίδε και τα αμύγδαλα.
Ανακατεύετε όλα μαζί και ρίχνετε το αλεύρι σιγά- σιγά τόσο όσο πάρει, περίπου 600 γρ., να γίνει μία ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Φτιάχνετε κουλουράκια μικρά τα βουτάτε μέσα σε ζαχαρόνερο και μετά σουσάμι και ψήνετε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.