Συνταγές
Οικονομικά και νόστιμα κουλουράκια νηστίσιμα
Η Συνταγή είναι από Φωφώ Σεμερτζίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη η μισό ποτήρι εάν δεν τα θέλετε πολύ γλυκά
1 ποτήρι σπορελαιο
1 κιλό αλεύρι
1 Μπεκιν
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ρίχνουμε σε μπολ τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε τέλος το αλεύρι με το Μπεκιν
τα ζυμωνουμε καλά και τα πλάθουμε τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Φωφώ Σεμερτζίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω ..
Έτοιμα τα πιο μαμαδίστικα κουλουράκια που πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσετε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κ γλ σόδα μαγειρικής
1 κιλό περίπου αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν
Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
2 κρόκοι αυγών(για το άλειμμα) Αν τα θέλετε νηστίσιμα παραλείψτε τα αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη στο λάδι
Μέσα στο χυμό ανακατεύουμε την σόδα κ μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα κ το αλεύρι κ ζυμώνουμε έως να μην κολλάει στα χέρια..
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω..
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί .
Φτιάχνουμε πλεξούδες τις αλείφουμε με κρόκο κ ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 έως να ροδίσουν ελαφρά.. περίπου 18′ όχι παραπάνω..κ ας είναι μαλακά.
Μόλις κρυώσουν σκληραίνουν….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”