Συνταγές
Φτιάξτε τα ωραιότερα κουλουράκια με πορτοκάλι – νηστίσιμα λαδιού – νηστίσιμα λαδιού
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
120 γραμ. ελαιόλαδο /ηλιέλαιο /καλαμποκέλαιο
125 γραμ. χυμός πορτοκαλιού
140 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
400 γραμ. αλεύρι γοχ
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1 λαδόκολλα η σιλικόνη ψησίματος
Μεμβράνη φαγητού
Εκτέλεση
Συγκεντρώνουμε και μετράμε, όλα τα υλικά της εκτέλεσης.
Στρώνουμε την σχάρα του φούρνου η ένα ταψί με λαδόκολλα, η σιλικόνη ψησίματος, και την αφήνουμε έξω από τον φούρνο.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το λάδι, το ξύσμα, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε, με το φτερό.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και την σόδα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει, και να πλάθεται πιο εύκολα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλίτσες 30 γραμ. τις πατάμε ελαφρά με την παλάμη μας, και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα, με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε τα κουλουράκια στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 11- 12 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Ξεφουρνίζουμε, και μόλις μισό – κρυώσουν, βγάζουμε την λαδόκολλα τραβώντας την συρταρωτά, και αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς, επάνω στην σχάρα του φούρνου, πριν τα γευτούμε.
Διατηρούμε μέσα σε Τάπερ η μεταλλικό κουτί.
Σημειώσεις:
Η συνταγή γίνεται και χωρίς μίξερ, σε μπολ ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ανακατεύοντας τα υλικά με σπάτουλα, καθώς επίσης και με μίξερ χειρός.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!