Συνταγές
Μνήμες παιδικές και αξέχαστες – κουλουράκια με αμμωνία!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γοχ.
125 βούτυρο γάλακτος
125 βούτυρο Κερκύρας
315 γρ. ζάχαρη
3 αυγά (χώρια οι κρόκοι απ’ τ’ αυγά)
15 γρ. αμμωνία
3 βανίλιες
3/4 κούπας γάλα χλιαρό
1/2 κγ. μπέικιν πάουντερ
ΥΛΙΚΑ
Χτυπάω τα δύο βούτυρα πολύ καλά μέχρι ν’ ασπρίσουν. Μετά προσθέτω τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και ξαναχτυπώ πολύ καλά. Βάζω και τ’ ασπράδια αφού πρώτα τα έχω χτυπήσει σε μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή.
Στη συνέχεια διαλύω την αμμωνία στο χλιαρό γάλα μαζί με το μπέικιν (προσοχή αφρίζει!) και τα προσθέτω εναλλάξ μαζί με το αλεύρι και τις βανίλιες μέσα στο προηγούμενο μίγμα.
Ζυμώνω σε μια ελαστική ζύμη.
Ψήνω τα κουλουράκια στους 200 βαθμούς για 15 έως 20 ‘.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα κουλουράκια Ρετσινας γίνονται πεντανόστιμα
Η συνταγή είναι από “Stella Emmanouil – Χρυσές Συνταγές”
Υλικα:
1 φλυτζ τσαγιου ρετσινα
1 φλυτζ τσαγιου σπορελαιο
1 φλυτζ τσαγιου ζαχαρη
250 γρ βιταμ λιωμενο
2 βανιλιες
1 μπεικιν Αλευρι γοχ οσο παρει,περιπου 1 κιλο!Βαζουμε 500 γρ. Και προσθετουμε σταδιακα ζυμωνοντας ωστε να μην κολλαει η ζυμη στα χερια μας
Εκτελεση:
Βαζουμε ολα τα υλικα σε λεκανιτσα εκτος απο το αλευρι και ανακατευουμε.Προσθετουμε 500 γρ αλευρι και ανακατευουμε.Επειτα προσθετουμε σιγα σιγα αλευρι και ζυμωνουμε ωσπου να μην κολλαει η ζυμη στα χερια μας
Ψηνουμε στους 175c στις αντιστασεις σε προθερμασμενο φουρνο περιπου 25 λεπτα
μπορειτε να προσθεσετε ξυσμα βανιλιας , πορτοκαλιου ,κανελα ή μαστιχα
Η συνταγή είναι από “Stella Emmanouil – Χρυσές Συνταγές”