Συνταγές
Φτιάξτε τα πιο σπιτικά κουλουράκια κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαίη Γαλάνη- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Μισή κούπα ηλιέλαιο
Μισή κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ μπέικιν
1 κ.γ σόδα
500 γραμμάρια αλεύρι γ.οχ
1 κ.γ κανέλα ΚΕΥΛΑΝΗΣ
1/4 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη σε μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε
Προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλλο,μπέικιν
Στη μισή κούπα χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε τη σοδα να φουσκώσει και την ριχνουμε στο μπολ μαζί με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε ή χτυπάμε με το μίξερ.
Όταν γίνει ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο στο πάχος που βλέπετε τα μπισκότα.
Με κουπ πατ κάνουμε σχήμα ή μπορεί να γίνουν πλεξούδα.
Με ένα πηρούνι τρυπάμε λίγο από πάνω και τα βουτάμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει ζάχαρη και κανέλα.
180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο 14 λεπτά .
ΥΓ ( αν δεν θέλετε να βάλετε σπορελαιο μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο αλλά όχι μισή κούπα αλλά μία. )
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαίη Γαλάνη- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”