Συνταγές
Τι ωραία φίνα κουλουράκια βουτύρου
Η εκτέλεση είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό αλεύρι γοχ.(έβαλα φαρίνα)
-300 γρ. ζάχαρη λευκή
-300 γρ. βούτυρο(έβαλα τύπου Κέρκυρας)
-120 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλί
-50 γρ. γάλα
-2 αυγά
-1/2 κτγ. σόδα
-1/2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-ξύσμα από δυο πορτοκάλια
-1 πρέζα αλάτι
-2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τα αυγά, τα υπόλοιπα υλικά και χτύπησα μέχρι να μαζευτεί το μίγμα.
Τέλος έριξα το υπόλοιπο αλεύρι και ζύμωσα με τα χέρια μέχρι που έγινε μια ωραία και απαλή ζύμη.
Ανακάτεψα ένα αυγό με λίγο λαδάκι και πέρασα τα κουλουράκια μου απο πάνω.
Έψησα στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μπισκότα βουτύρου με σπιτική μαρμελάδα – θα γίνουν ανάρπαστα!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Yiota Ziaka-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
-220 γρ. βούτυρο αγελαδινό
-1 αβγό
-140 γρ. άχνη
-400 γρ. αλεύρι γοχ κανονισμένο
1 κτγ. breaking powder
(Το βούτυρο και αβγό σε θερμοκρασία δωματίου)
Εκτέλεση
Χτυπάμε βούτυρο και άχνη μαζί, προσθέτουμε το αβγό και τέλος το αλεύρι με το braking powder, να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Το τυλίγουμε με μεμβράνη και ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. και ανοίγουμε τρύπα στη μέση, τοποθετούμε τη μαρμελάδα και στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν λίγο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Yiota Ziaka-Χρυσές Συνταγές”