Συνταγές
Κοτόσουπα – αγαπημένο μαμαδίστικο φαγάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την κατσαρόλα
Κοτόπουλο
Ρύζι γλασέ
1 κνορ κοτόπουλο
Ελαιόλαδο αλάτι
Αυγολέμονο
Χυμό από 2 λεμόνια
2 αυγά
1κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
Τσιγάρισμα κοτόπουλου
Μία κουταλιά της σούπας νέα φυτίνη η ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και ρίγανη η θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μισή κατσαρόλα νερό περιμένουμε να ξαφρίζουμε αν χρειαστεί
Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο τι κνορ αλάτι και μαγειρεύουμε στη χύτρα για 25 με 30 λεπτά.. τέλος βγάζουμε το κοτόπουλο αφού έχει γίνει ρίχνουμε ρύζι γλασέ . Βράζουμε ένα δεκάλεπτο
Για το αυγολέμονο… Στίβουμε χυμό από 2 λεμόνια το ρίχνουμε σε ένα ποτήρι και ανακατεύουμε μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
Χτυπάμε τα αυγά και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το λεμόνι μέσα
Στην συνέχεια παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και ρίχνουμε χτυπώντας σιγά-σιγά.
Μετά προσθέτουμε το αυγολέμονο στον ζωμό
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο νέα φυτίνη ,σπάμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε να κάνει μία ωραία κρούστα
Όταν ψηθεί από όλες τις μεριές το σβήνουμε με ένα λεμόνι.
Περιμένουμε πέντε λεπτά κ ρίχνουμε αλάτι θιμαρι
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.