Chk
Κοτόπουλο με πατάτες ογκρατέν και μία λαχταριστή μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Βρήκαμε μία ξεχωριστή συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες ογκρατέν που σίγουρα θα εντυπωσιάσει στο τραπέζι σας! Η γεύση του πιάτου δεν πιάνεται!
Υλικά
1 κιλό πατάτες
Αλάτι
300 γρ. στήθος κοτόπουλου
Πιπέρι
1 αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρυγανιά
Μαϊντανό
3 ντομάτες
40 γρ. μοτσαρέλα
Για τη μπεσαμέλ
50 γρ. βούτυρο
500 ml γάλα
50 γρ. αλεύρι
Αλάτι
Λίγο σαφράν
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, αλατίζουμε και μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε σε κομματάκια το στήθος κοτόπουλου. Το ρίχνουμε στο μούλτι και το κάνουμε κιμά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά κοτόπουλου, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, μία κ.σ. λάδι, μία κ.σ. φρυγανιά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώνουμε καλά.
Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο. Αφού λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και στην συνέχεια σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατίζουμε και ρίχνουμε και το σαφράν.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε φέτες. Έπειτα κόβουμε σε φέτες και τις ντομάτες.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και μετά σε ένα στρογγυλό πυρέξ ρίχνουμε στη βάση λίγη μπεσαμέλ.
Τοποθετούμε εναλλάξ κάθετα μία φέτα πατάτα, ένα κεφτεδάκι , μία φέτα ντομάτας περιμετρικά και γεμίζουμε όλο το πυρέξ. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και πριν ακόμη κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.
Αν σου άρεσε η συνταγή, βρες εδώ μερικές ακόμα ιδέες για κοτόπουλο!