Υλικά για 4 άτομα
4 μπούτια κοτόπουλου
1 φλυτζάνι νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
ρίγανη
ρίγανη
πάπρικα καπνιστή
κόκκους μαύρου & κόκκινου πιπεριού
1 λεμόνι
κλαδάκια δεντρολίβανου
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου, ρίχνουμε τη ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα και τους κόκκους του μαύρου και του κόκκινου πιπεριού. Διαλύουμε σε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό τον κύβο ζωμού κοτόπουλου και τη μουστάρδα.
Αφού τοποθετήσουμε το κοτόπουλο στη γάστρα μας, το περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τέλος μαδάμε τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και τα ρίχνουμε από πάνω, ενώ άλλα τα τοποθετούμε ολόκληρα μέσα στη γάστρα.
Κόβουμε τα λεμόνια λεπτές φέτες και τα βάζουμε ανάμεσα στα μπούτια κοτόπουλου, ενώ κρατάμε και μερικές φέτες για το γαρνίρισμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με σκεπασμένη τη γάστρα και άλλη 1 ώρα ξεσκέπαστο, ώστε να πάρει ένα λαχταριστό ροδοκόκκινο χρώμα. Είμαστε έτοιμοι…και τόσο απλά…!
Εις το επανιδείν! α..και καλό μήνα να έχουμε!
Μπες στο aromaofasimplecuisine.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές !