Συνταγές
Φανταστικό φαγητό, γευστικότατο.. κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κοτοπουλο σε κομμάτια
1 ποτηρακι του κρασιου κρασι λευκο
2μεγαλα κρεμμυδια
2 λεμονια
ελαιολαδο
1 κουταλια σουπας κορν φλαουρ
πιπερι, ριγανη, αλατι 2 δαφνοφυλλα 3 μπαχαρι στρογγυλό… λίγη κανέλα
2-3 σκελιδες σκορδο η σκονη σκορδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβω και βαζω πρωτα το κοτοπουλο σκετο στην κατσαρολα να απορροφησει ολα τα υγρα του και σβήνω με λίγο ξύδι για να σπάσει η μυρωδιά του..Ριχνω το λαδι στην κατσαρολα το κρεμμυδι το σκορδο τα μπαχαρια,και τσιγαριζω αρκετά καλα..!!
Σβηνω με κρασι και περιμένω να εξατμιστεί…
Ριχνω νερο και βραζω για 4Ο στο τελος στυβω τα λεμονια και ανακατευω με το κορν φλαουρ,
Ριχνω και περιμενω μεχρι να δεσει η σαλτσα του..!!Σερβιρω με πατατες τηγανιτες η ακομα και ρυζι!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αγαπημένες Φαρφάλες με ντοματίνια και κοτόπουλο που γίνονται γρήγορα και τις λατρεύουν όλοι
ΥΛΙΚΑ
-3/4 του πακέτου φαρφάλες
-1 στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
-200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-φυλλαράκια βασιλικού
-μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις φαρφάλες και τις αφήνετε στο νερό τους χωρίς να τις στραγγίξετε.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, πέντε λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό.
Ρίχνετε το σκόρδο και τα ντοματίνια και τα αφήνετε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε με τρυπητή κουτάλα τις φαρφάλες, ανακατεύετε καλά και τελευταία προσθέτετε το βασιλικό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά, σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.