Συνταγές
Τα λατρεύω! Φτιάξε μόνος τα κορνε με χαρτόνι κ αλουμινοόχαρτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Chaido Kotsia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τα πέρασα με βούτυρο κ αλεύρι κ τύλιξα την ζύμη πατώντας ελαφρά να κολλήσουν.
Αλειψα με κρόκο αυγού που ανακάτεψα με λίγο νερό κ λίγη ζάχαρη κ έψησα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα κ να ειναι στεγνά.
Ζύμη. 500 γρ αλεύρι, 1 μπεκιν, λίγο αλάτι, 200 γρ βούτυρο κρύο κ κομμένο σε κυβακια, 150 γρ γιαούρτι, 1 βανίλια. Ανακατεύω όλα μαζί μέχρι να έχουμε μθα εύπλαστηζύμη.
Ανοίγω φύλλο κ κόβω σε λωρίδες 2 εκατοστών. Σιρόπι, 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη κ βράζω για 3 λεπτά. Αφήνουμε τα κορνε να κρυωσουν κ όσο είναι ζεστά τα βγάζουμε απο το αλουμινοχαρτο.
Τα βάζω να ψηθούν σε ταψί με λαδόκολλα. Είναι συνταγή της αδερφής μου, εδώ κ χρόνια τα έτρωγα απο τα χεράκια της, σήμερα είπα ας τα δοκιμάσω κ εγώ. Αύριο θα τα σιροπιασω. Το σιρόπι να είναι χλιαρό.
Θα τα βουτήξω μια φορά στο σιρόπι κ θα τα γεμίσω με κρέμα ζαχαροπλαστικης έτοιμη (στα φακελάκια). Απο πάνω θα βάλω σαντιγί, αμύγδαλο φίλε καβουρδισμενα κ κερασάκια.
* Μπορείς να τυλίξεις τα χαρτόνια με λαδόκολλα και δεν χρειάζεται ούτε αλεύρι ούτε βούτυρο ξεκολλάνε άμεσος και τα φυλάς σε μια σακούλα για επόμενη φορά
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Chaido Kotsia – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.