Γλυκα
Κορμός ή αλλιώς μωσαϊκό λευκής σοκολάτας που θα το λιμπίζονται ΟΛΟΙ
Υλικά 3 πλάκες λευκής σοκολάτας των 180 γρ. η καθεμιά 100 γρ. μαλακά μεγάλα βερίκοκα (τα λεγόμενα ξερά) 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης 4 κουταλιές από το μίγμα Δημητριακών Clusters – μόνον τις φέτες αμύγδαλα και τις μπαλίτσες που περιέχει 1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια 5 μπισκότα shortbread που τα φτιάχνουμε μόνες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφού ψιλοκόψουμε […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
3 πλάκες λευκής σοκολάτας των 180 γρ. η καθεμιά
100 γρ. μαλακά μεγάλα βερίκοκα (τα λεγόμενα ξερά)
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
4 κουταλιές από το μίγμα Δημητριακών Clusters – μόνον τις φέτες αμύγδαλα και τις μπαλίτσες που περιέχει
1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια
5 μπισκότα shortbread που τα φτιάχνουμε μόνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ψιλοκόψουμε τα βερίκοκα και τα φιστίκια Αιγίνης, τα αφήνουμε σε δυο μπολ. Ναι, τώρα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη συσκευασία δημητριακών Clusters και απομονώνουμε τέσσερις κουταλιές από τα έξτρα που περιέχει τις άσπρες μπαλίτσες και τις φετούλες αμύγδαλα.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. Τα 400 γρ. τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ενώ από κάτω έχουμε ένα άλλο κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει, έτσι ώστε να μην ακουμπά στον πάτο του σκεύους με τη σοκολάτα. Περιμένουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Την αδειάζουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατώνουμε την κρύα με τη ζεστή σοκολάτα ώστε να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε τα μπισκότα κομμένα, βερίκοκα, τα φιστίκια Αιγίνης, τη βανίλια και τις 4 κουταλιές από τα Clusters.
Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως στον κορμό με τη μαύρη σοκολάτα.
Περισσότερα στο olivemagazine : lenafusion