Συνταγές
Ονειρεμένα μηλοπιτάκια τριαντάφυλλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
5 κς ζάχαρη κρυσταλλική
Καστάνη ζάχαρη
Κανέλα σκονη
Βουτυρο
Σιρόπι:
1/2 κούπα νερό και 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι κ το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ρίχνουμε τις κουταλιές της ζάχαρης κ τα μήλα κομμένα σε πολυ λεπτές φέτες κ αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά
Στραγγίζουμε ! Παίρνουμε τη σφολιάτα τη κόβουμε σε 8 λωρίδες , πασαλιβουμε παντού με βουτυρο κ ρίχνουμε τξ Καστάνη ζάχαρη κ κανέλα
Από πάνω βάζουμε τα μήλα, διπλώνουμε κ τυλιγουμε σε τριαντάφυλλα ! Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 τοποθετούμε σε θήκες μαφιν κ ψήνουμε για περίπου μισή ωρα
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κομπόστα κορόμηλα – Τα χρώματα φανταστικά
Νόστιμη συνταγή από Οι Συνταγές της Κυριακής
ΥΛΙΚΆ
2 κιλά κορομηλα
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 λεμονία το χυμό τούς
1 λίτρο νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα φρούτα και, γεμίζουμε τα αποστειρωμενα βάζα.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό των λεμονιων, και βράζουμε το αραιό σιρόπι για 8 λεπτά περίπου.
Γεμίζουμε τα βάζα μάς με το σιρόπι το ζεστό σφραγίζοντας καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα, τα αφήνουμε μέχρι να κρυωσουν τελείως.
Φυλάμε τα κονσερβοποιημενα βάζα σε σκιερό μέρος.
Οι κονσέρβες κομπόστας έχουν διάρκεια ζωής ενός χρόνου , ενώ με το άνοιγμα τις διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Νόστιμη συνταγή από Οι Συνταγές της Κυριακής