Συνταγές
Κολοκυθόπιτα – η ωραιότερη απ όλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί 1 πιπεριά Φλωρίνης δυόσμο μάραθο 1 κρεμμύδι ξερό 1 χούφτα τραχανά 2 αυγά 4 μεγάλα μανιτάρια σαμπιγιον 200γρ.γραβιερα.αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΎΛΛΟ :
220γρ.αλευρι Κούλα & 220γρ. αλεύρι Μάννα για πίτες 200ml νερό εμφιαλωμένο 10γρ.αλατι 20γρ.ξυδι 20 γρ. ελαιόλαδο.
Ζύμωσα το ζυμάρι στο μίξερ για 15′.Το Ζύμωσα λίγο στο χέρι να γυαλίσει.
Το έβαλα σέ ένα μπολ και έβαλα στο ψυγείο για 1 νύχτα. Το πρωί χώρισα την ζύμη μου σε 9 μπαλάκια.
Το ένα το προεψησα. Και το άφησα στην άκρη. Τα άλλα 8 τα πασπαλίσα με νισεστέ τα σκεπάζω με μία πετσετουλα και τα άφησα μεχρι να φτιάξω την γέμιση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Έξησα την κολοκύθα έριξα λίγο αλάτι και τα έβαλα σέ ένα πλαστικό σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά της.Την άφησα 2 ώρες την έστηψα και λίγο με τα χέρια. Καθάρισα τα μανιτάρια τα σοτάρισα με λίγο λαδάκι σε καυτό τηγάνι.
Τα άφησα στην άκρη. Έβαλα σέ ένα τηγάνι το κρεμμύδι το ξηρό με λίγο νεράκι να βράσει να φύγει η (αψαδα) του. Όταν εξατμίστηκε το νερό έριξα το ελαιόλαδο και αφού ζέστανε έριξα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ την στημένη κολοκύθα αλάτι πιπέρι τα σοταρισμενα μανιτάριακαι αφού μαγειρευτηκαν λίγο τα έβγαλα από την φωτιά. Έριξα τα μυρωδικά και όταν κρύωσε έριξα τα αυγά και τον τραχανά και το τυρί.
Τα άφησα λίγο νά ενώσουν οι μυρωδιές.Χρησιμοποιησα ταψί 33εκ. Έβαλα τα 2 πρώτα φύλλα αλάδωτα αλάδωτο και το ταψί. Έβαλα τα άλλα δύο λαδωμένα έβαλα την μισή γέμιση το προ ψημένο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση. Έβαλα τα άλλα 4 φύλλα λαδωνοντας ενδιάμεσα. Ανοιξα μεγαλύτερο το τελευταίο το έστρωσα με σούρες.Εκανα κοθρο.
Χάραξα την πίτα την πέρασα με ελαιόλαδο την ράντισα με νερό και την έψησα στους 180C. για 1. 15ώρα.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.