Συνταγές
Μαμαδίστικα και ελληνικά – τεμπέλικη κολοκυθοτυρόπιτα με κολοκυθάκια εποχής
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε 4 μεσαία κολοκυθάκια στον τρίφτη τους έριξα λίγο αλάτι και τα άφησουμε να στραγγίξουν για περίπου 20 λεπτά σε ένα μπολ
Χτυπάμε τρία αυγά 200 ml γάλα 100 ml καλαμποκέλαιο λίγο πιπέρι μισή κόκκινη πιπεριά. 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ λίγο δυόσμο και λίγο μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια με το χέρι
αφού πίεσουμε με τα χέρια μου λίγο τα κολοκυθάκια να φύγουν τα παραπανίσια ζουμιά πρόσθεσα και τα κολοκυθάκια και βάζουμε μια και μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα ταψάκι τριαντάρι άπλωσα μία λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα μου βάζουμε και λίγο σουσάμι από πάνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ψήσιμο
μετά από 10 λεπτά ψησίματος βγάλουμε την πιτούλα μου και τη χαράξα και την ξανά βαλα να ψηθεί (το αλεύρι μπορεί να είναι και λίγες κουταλιές παραπάνω εάν τα κολοκύθια είναι πιο μεγάλα ή έχουν περισσότερα ζουμιά
θέλουμε ο χυλός μας να είναι σταθερός αλλά όχι πολύ σφιχτός)
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.