Συνταγές
Νοστιμότατοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου να γλείψετε και τα πιάτα!
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετριψα 2 μεγάλα κολοκύθια και τα έβαλα σε σουρωτήρι με αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους. Περίπου ένα 20λεπτο.
Έπειτα, με τις παλάμες μου στραγγίζω τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε λεκάνη.
Προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τριμμένη φέτα, κεφαλογραβιέρα, 1 αυγό, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο, δυόσμο, φρυγανιά τριμμένη και τα πλάθω όπως τα κεφτεδάκια.
Όλα τα υλικά τα βάζουμε με το μάτι, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αναλογίες.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά και αναποδογυρίζουμε για άλλο τόσο, ανάλογα τον φούρνο.
Είναι πολύ νόστιμοι και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους τηγανιτούς.
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Σούπερ κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με υπέροχο χρώμα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Irini Baxevani-Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ (για 10 μπιφτέκια)
2-3 κολοκυθάκια τριμμένα, αλατισμένα και στημένα, 1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καυτερή, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη, κομμάτι φέτα, 5-6 κτσ. βρώμη
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για 1 ώρα να δέσει, (γίνονται μαλακό μείγμα).
Απαλά τα πλάθουμε σε μέγεθος ίσα με μεσαίο μπιφτέκι και τα έβαλα σε ταψί με λαδόκολλα.
Έψησα για 40-45 λεπτά στους 190-200 βαθμούς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Irini Baxevani-Μπαχάρι και κανέλα.”