Συνταγές
Κολοκυθοκεφτέδες με αλεύρι αμυγδάλου – σίγουρα πολύ νόστιμοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα στο Μούλτι 4 κολοκύθια πράσινα μεγάλα και ένα κίτρινο αυτά που είναι μακρόστενα
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια ένα μάτσο !!Τα χτύπησα στο μουλτη όλα αυτά
Τα άφησουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να στράγγιξουν ελαφρώς. Τα έβαλα σε μπολ και πρόσθεσα 3 αυγά άνηθο ,δυόσμο ,τυρί φετα ,πιπέρι κ λιγο Ελαιόλαδο .
Αντί για αλεύρι επειδή δέν τρωω αλεύρι έβαλα αλεύρι αμυγδάλου όσο σηκώσει ,ανακάτεψα καλά το μίγμα ! Τα έπλασα σαν μακρόστενα κεφτεδάκια και τα έβαλα σε ταψί με λαδόκολλα ! Τα άλειψα με ένα χτυπημένο αυγό
Εψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 440 Φαρενάιτ ,200 βαθμούς Κελσίου
Όταν ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε. Είναι πεντανόστιμα εγώ σχεδόν κόντεψα να τα φάω όλα. Τέτοια νοστιμιά που είχανε.
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για ελιωτές και χαλουμωτές ατομικές
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
ΥΛΙΚΑ
Χαλουμι κομμενο σε κυβους και ξερο δυοσμο
4 ποτηρια αλευρι χωριατικο
Μισο ποτηρι ελαιολαδο
Κρεμμυδι
Δυοσμο ξερο και φρεσκο
κολιανδρο φρεσκο
Λιγο αλατι
1 φακελακι ξερη μαγια
1 ποτηρι χυμο φρεσκο πορτοκαλι και κατι παραπανω
Εκτελεση
Τα βαζουμε ολα στο μιξερ και κτυπαμε να ενωθουν ολα τα υλικα κανουμε ατομικα σαν μπαλες οτι μεγεθος θελετε
Τα αφηνετε να ξεκουραστει 40 λεπτα
Βαζουμε σε ταψι με αντικολλητικο χαρτι
Ψηνουμε για 30 λεπτα
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.