Συνταγές
Αφράτοι, μυρωδάτοι και πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
600γρ κολοκυθάκια τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσακι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κρεμμύδι ξερό
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
250γρ φέτα
2 αυγά χτυπημένα
5 κσ αλεύρι που φουσκώνει
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό του τρίφτη, πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄. Τα στύβουμε καλά βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, το πιπέρι, το κύμινο και αλάτι, αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με σως γιαουρτιού.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Elena Psillia.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Αφράτοι και καλομαγειρεμένοι κολοκυθοκεφτέδες.
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Kasti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι κολοκύθι κίτρινο
3-4 αυγά
1 χούφτα τριμμένη φριγγανια
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ένα ματσάκι μαϊντανό
Λίγα φύλλα κρεμμυδάκια και Σκόδρα
Λίγο δυόσμο,ρίγανη αλάτι και λίγο κανέλα του πάει στο κολοκύθι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κολοκύθι στο χοντρό τρίφτη
Κόβουμε όλα τα μυρωδικά μας και το κρεμυδι σκόρδο
Και όλα μαζί τα αλλά
Με ένα κουτάλι τα ανακατώνουνε
Και κουτάλια κουτάλια τα τηγανίζουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Kasti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.