Ορεκτικα
Παρά πολύ τραγανά κολοκυθάκια! Δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμα !
Μια πολύ ωραία ιδέα τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια.. Εξαιρετικο αποτελεσμα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
κολοκύθια φρέσκα
αλάτι
αλεύρι κίτρινο
καλαμποκάλευρο
πάπρικα, κουρκουμά, σκόνη σκόρδου
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
λίγα φύλλα βασιλικού
λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή ότι άλλο τυρί έχετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκύθια σε ψιλές φέτες με το μαντολίνο.
Αφού αλατίσουμε ελαφρώς τις φέτες, τις βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος και τις ψεκάζουμε με λίγο νερό.
Στο μπωλ με το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε λίγο πάπρικα, λίγη σκόνη σκόρδο, και λίγο κουρκουμά. Ανακατεύουμε το μίγμα.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια στο μπωλ με το αλεύρι και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή άλλο σκεύος τα πασπαλίζουμε ελαφρώς με ακόμα λίγο αλεύρι.
Βάζουμε μία κατσαρόλα με καλαμποκέλαιο στην κουζίνα να κάψει σε φωτιά μέτρια προς δυνατή και ρίχνουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια.
Δείτε την εκτέλεση και φτιάξτε σπίτι τα δικά σας “κολοκυθάκια” :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού