Συνταγές
Κολοκυθάκια με σάλτσα αυγολέμονου μπεσαμέλ..
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικα:
10-12 Κολοκυθάκια μέτρια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
Λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. Ελληνικού καφέ χυμό ντομάτας
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα η γλασέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Επιπλέον χυμό ντόνατας για την κατσαρόλα η τριμμένη ντομάτα
Κρέμα αυγολέμονου τύπου μπεσαμέλ:
1 κ.σ βούτυρο η 4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ αλεύρι
2 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι ζουμί από τα Κολοκυθάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό ενός λεμονιού
Κρόκος ενός αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα μικρή λιώνουμε το βουτύρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος αφού αποσύρουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε ένα κρόκο αυγού και το χυμό ενός λεμονιού.
Ανακατέυουμε γρήγορα για να μη ψηθεί το αυγό. Το επαναφέρουμε για 2′ λεπτά στο μάτι.
Την κρέμα την κάνουμε 10′ λεπτά πριν ψηθεί το φαγητό μας. Αν είναι σφιχτή αραιώνουμε με γάλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πως θα κάνουμε τα Κολοκυθάκια:
Αδειάζουμε τα κολοκύθια κόβοντας τα στη μέση για να μπορουμε να τα αδειάσουμε καλά έως κάτω (την ψυχα την ψιλοκόβουμε και κρατάμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη για άλλη χρήση).
Φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε ολα τα υλικά μαζι σε ένα μπόλ και ζυμώνουμε τον κιμά καλα. Γεμιζουμε τα Κολοκυθάκια. Σε κατσαρολα προσθέτουμε λίγο λάδι και λιγο χυμό ντομάτας.
Τοποτουμε κυκλικά τα κολοκυθάκια μέσα στην κατσαρόλα μας, προσθέτουμε δύο φύλα δαφνης, δύο πιπεριές καυτερες πράσινες, φύλλα σέλινου χοντροκομμένα, χυμό ντόνατας, αλάτι, ρίγανη, νερό να τα σκεπάζει και ελαιόλαδο.Βράζουμε το φαγητό μέχρι να ψηθεί.
Αφού εχει ψηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα. Δεν ανακατεύουμε πάρα μόνο κυκλικά κουνώντας την κατσαρόλα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.