Συνταγές
Υπέροχο φαγητό με κολοκυθάκια και κιμά – καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
6 κολοκύθια Σαντορίνης , ( στρογγυλά ) 125 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 1 πατάτα
200 γρ. ρύζι ( έβαλα basmati)
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
Δυόσμο φρέσκο, η ξερό
Αλάτι- πιπέρι
15 γρ. κορν Φλάουερ
15 γρ. χυμό λεμονιού
100 γρ. νερό
80 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό 15’.Αδειάζουμε την εσωτερική σάρκα στα κολοκυθάκια, με κουταλάκι, η ειδικό εργαλείο. Κουφώνουμε και το σκέπασμα, για να φτιάξουμε τρούλο, που βοηθάει στον βρασμό τους, κόβουμε τα κοτσάνια, και τρυπάμε τα καπάκια με οδοντογλυφίδα γύρω γύρω. Την εσωτερική σάρκα που αφαίρεσουμε , την αλέθουμε στο multi, την αλατίζουμε , και την φυλάμε. Σε ανοιχτό τηγάνι, βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία 30 γρ. ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια κομμένα, και τα σοτάρουμε , μαζί με τον κιμά. Στραγγίζουμε το ρύζι, το ξεπλένουμε , και το αναμειγνύουμε μαζί με τον κιμά. Προσθέτουμε το ζουμί, από την σάρκα των κολοκυθιών, ανακατεύουμε να ενωθούν, και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε την πατάτα, κόβουμε κυδωνάτα, και μαζί με τα κουφωμένα κολοκύθια, την βάζουμε σε κατσαρόλα ευρύχωρη, με σκέπασμα. Στην γέμιση προσθέτουμε τον δυόσμο, κομμένο, και ανακατεύουμε . Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, και τα σκεπάζουμε . Στον πάτο τη κατσαρόλας, ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, το νερό, και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το σκεύος, ανοίγουμε την εστία, στην αρχή σε δυνατή φωτιά, με σκεπαστή κατσαρόλα, για 2 ‘ και μόλις ενεργοποιηθούν οι ατμοί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, στο 4 ½ με μέγιστο το 9. Αφήνουμε να μαγειρευτούν, 30’ με κλειστό καπάκι, καθ’ όλη την διάρκεια.
Ανοίγουμε , τα αφήνουμε να μισό κρυώσουν, και προσθέτουμε το κόρν Φλάουερ, διαλυμένο σε λίγο νερό, στην κατσαρόλα στο κέντρο, αποφεύγοντας τα λαχανικά. Σείουμε κυκλικά το σκεύος, να ενωθεί το κόρν Φλάουερ, με τα ελάχιστα υγρά, να κρεμοποιηθεί, και να χωριστεί από το λάδι. Πασπαλίζουμε με δυόσμο και σερβίρουμε .
Σημείωση:
Δε κάνουμε έξτρα μπεσαμελ σε τόσο μικρή δόση, ενώ άλλες φορές αφήνουμε το φαΐ, με το λάδι του.
Αν έχετε κατσαρόλα, με σκέπασμα που έχει τρύπα διεξόδου ατμών, είναι ιδανική.
Η Συνταγή είναι από κ. Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.