Συνταγές
Το πιο υγείνο και λαχταριστό φαγητό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι! Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα 6 κολοκυθάκια τα καθαρίζουμε από την ψίχα με την βοήθεια του εργαλείου κρατάμε το μισό την ψίχα για το φαγάκι μας το υπόλοιπο στο ψυγείο για σούπα..
Σε ένα τιγανι με 3 κουτάλι ελεολαδο τσιγάρισα 1 ξέρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη μέχρι να μαλακωσουν ρίχνουμε το μισό ψίχα το άφηνουμε μέχρι να μελοσουν , βάζουμε 350 γρ κύμα μοσχαρίσια και 1 φιλτζανι ρύζι καρολινα
το άφηνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και το σβήνουμε με 1 ποτιρι άσπρο κρασί μέχρι να εξάτμιστεί το αλκοόλ
βάζουμε 250 ml. νερό ζεστό λίγο αλάτι μαυροπιπερι και κουρκουμα φλούδα του λεμονιού και 1 κουτάλι χυμό λεμόνι 2 κουτάλι άνηθο, 2κ.δυόσμου ,2κ.μαιντανο ψιλοκομμένο το άφησα να βράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά του μετά τα γεμίζουμε σιγά σιγά το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράζουν με 1,1/2 κούπα ζουμί κρέατος για 30-35″μεχρη να ρουφάνε όλο το νερό..
Για την κρέμα
Σε ένα μπρίκι βάζουμε 1 κούπα νερό 1 κνορ 2 κουτάλι ελεολαδο αλατι μαυροπιπερι και 1 κουτάλι κορφλαουρ το σιγά βράσο μέχρι να γίνει κρέμα βάζουμε 2 αυγά και το λεμόνι και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα που βάζουμε λίγες φέτες λεμόνι και άνηθο
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.