Συνταγές
Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι αυγολέμονο – Τέλειο, νοστιμότατο και καλομαγειρεμένο καλοκαιρινό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Petratou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
10 κολοκυθάκια στρόγγυλα 1 kg κιμά μιάμιση κούπα ρύζι ένα ματσάκι άνηθο μισό ματσάκι μαϊντανό 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο πιπέρι αλάτι πάπρικα γλυκιά σκόρδο σκόνη.
Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το λιωμένο κολοκύθι από τα κολοκυθάκια (το εσωτερικό τους)
προσθέτουμε λίγο κρασί σβήνουμε με αυτό ακολουθεί το ρύζι πιπέρι αλάτι τριμμένο σκόρδο ένα μπουκαλάκι νερό μισού λίτρου και κλείνουμε το μάτι. Μόλις η γέμιση πιει το ζουμάκι γεμίζουμε τα κολοκυθάκια προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα λαδάκι πιπέρι αλατάκι και σκεπάζουμε με ένα πιάτο βράζουμε για μία μιάμιση ώρα τουλάχιστον σε χαμηλή φωτιά.
Το αυγολέμονο θέλει 4 αυγά τέσσερα στημένα λεμονιά μιάμιση κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. Με την παραπάνω σειρά τα χτυπάμε όλα μαζί προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκυθάκια (προσοχή στην κατσαρόλα το ζουμάκι να είναι λίγο κάτω από την επιφάνεια του φαγητού )και το αυγολέμονο ειναι έτοιμο.
Ανοίγουμε το μάτι ίσα για να κοχλάσει το φαγητό και το φαγητό μας είναι έτοιμο.!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Katerina Petratou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.