Συνταγές
Κλασσικό και αγαπημένο κανταϊφι για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 πακέτο κανταΐφι
1 ποτ αμύγδαλα – καρύδια ή χαλεπιανά
1κουταλάκια κανέλα,
2- 3 κουταλάκια ζάχαρη,
1κγ.φρυγανια
(λίγο ανθόνερο)
250 γρ. βούτυρο ανάλατο ή φυτικό ή ηλιέλαιο
(εγώ βάζω μισή ποσότητα spry-φυτικό βούτυρο και μισό ηλιέλαιο)
Σιρόπι:
4 ποτήρια ζάχαρη
3, 3/4ποτ. νερό
1ξυλάκι κανέλας
φλούδα λεμονιού
3 γαρύφαλλα
1-2 κ.σ μέλι(το βάζουμε όταν γίνει το σιρόπι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι. Το κόβουμε σε κομμάτια(ορθογώνια).
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα,καρύδια με την κανέλα,ζάχαρη,φρυγανιά και λίγο ανθονερο (αν θέλεις).Λαδώνουμε με το πινέλο κάθε κομμάτι και βάζουμε ένα κουταλάκι αμύγδαλα.
Τυλίγουμε όπως κάνουμε τα κουπεπια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο pyrex .Τα λαδωνουμε ακόμη λίγο όλα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα,στους 160 βαθμούς για 1,10 λεπτά περίπου.Να πάρει χρυσό χρώμα.Κρύο σιρόπι.
Βρέχουμε μια πετσέτα και το σκεπαζω.Δεν σερβίρουμε αν δεν κρυώσει και απορροφήσει το σιρόπι του.
*μια ιδέα για όποιον θέλει να το δοκιμάσει για να κάνει την διαφορά είναι να προσθέσει 1 κουταλιά καρύδα αποξηραμένη στη γέμιση!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ένα γρήγορο κανταϊφι γεμάτο νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από κ. Voula Kratimenou Rapti– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Με 500γρ καταιφι βγαίνουν 18 κομμάτια όπως βλέπετε στη φωτό όχι πολύ πολύ μεγάλα
Η συνταγή είναι με το μάτι:
καρύδια…. φουντούκια….. σουσάμι καβουρδισμένο…. ξύσμα λεμονιού…. λίγη ζάχαρη…. κανέλα…. γαρύφαλλο…. μοσχοκάρυδο…..λίγη φρυγανιά… η σιμιγδάλι….. η τριμμένο μπισκότο…ότι έχουμε και για τα σαραγλακια
Σιρόπι
Για το μισό κιλό φύλλο για σαραγλακια (η για το κανταϊφι ένα ταψακι )
600ml ζάχαρη
700ml νερό
2 με 3 κουταλιες σούπας μέλι
Ξυλαράκι κανέλας
Μισό λεμόνι χυμό και φλούδα
(2 με 3 βανίλιες
Φύλλα αρμπαροριζας ένα αστερίσκο γλυκάνισο) αυτά τα βάζουμε προαιρετικά!
Κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό
Βούτυρο τις αρεσκείας μας
Η Συνταγή είναι από κ. Voula Kratimenou Rapti– “Χρυσές Συνταγές”.