Γλυκα
Κλασσικό και Εύκολο μιλφέιγ για το Σαββατοκύριακο!
Σήμερα θα φτιάξουμε μία πολύ νόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας μιλφέιγ! Η κρέμα του είναι μοναδική που σε συνδυασμό με τη σφολιάτα δίνει ένα πολύ εύγεστο αποτέλεσμα. Σας προτρέπω να τη δοκιμάσετε!
Υλικά
1,5 λίτρο γάλα
150 γρ κορν φλάουρ
3 κρόκους αυγών
200 γρ ζάχαρη
3 βανίλιες
100 γρ βούτυρο
2 φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ και στο γάλα βάζουμε το κορν φλάουρ, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το γάλα, από το προηγούμενο βήμα.
Κατόπιν, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας, την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, τρυπάμε τα φύλλα σφολιάτας με ένα πιρούνι, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να καραμελώσουν και να ροδίσουν τα φύλλα σφολιάτας.
Παράλληλα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Συνεχίζουμε με την συναρμολόγηση του γλυκού μας και στην μισή σαντιγί ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα.
Απλώνουμε τα 2/3 της κρέμας πάνω από το ένα φύλλο σφολιάτας.
Έπειτα, καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Με την βοήθεια ενός κορνέ τοποθετούμε την υπόλοιπη σαντιγί, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Τέλος, διακοσμούμε με λίγο σπασμένο μπισκότο ή σφολιάτα.
Έτοιμο το μιλφέιγ μας! Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή αλλά η κρέμα θα σας συναρπάσει! Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής, στο παρακάτω βίντεο, βήμα βήμα:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!