Συνταγές
Κλασσικός και αγαπημένος χαλβάς – γιατί και η νηστεία θέλει το γλυκάκι της!
Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
200 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΈΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΟΦΤΟ Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΝΕΝΟ
ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΤΟΤΕ “ΣΒΗΝΟΥΜΕ” ΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ “ΚΑΨΕΙ” ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΒΡΟΧΗΔΟΝ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ Ν’ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΩΣ “ΚΑΦΕΤΙ” ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΔΙΑΡΚΩΣ. ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΑΧΟ. ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ. ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ,ΚΟΥΠ-ΠΑΤ Ή ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΤΣΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ.
Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.