Συνταγές
Κλασσικός και αγαπημένος μπαμπάς – θα σου τρέξουν τα σάλια μόνο που θα τον ετοιμάζεις!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι γεν χρ
130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 φακ ξηρη μαγια
50 γρ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
5 αβγά
βούτυρο, για τη φόρμα
αλεύρι
Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
50 γρ. Αλκοολ ο,τι μας αρέσει
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγιά, το μέλι, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε δυνατά για 4-5 λεπτά. Το μείγμα στο τέλος θα είναι υδαρές.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και μεταφέρουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί ο όγκος του για περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τις φλούδες από πορτοκάλι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Μόλις λιώσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τον μπαμπά στη μέση και ραντίζουμε με αλκοόλ τις κομμένες πλευρές.
Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφηθεί το σιρόπι και από τις δυο πλευρές για 1 ώρα.
Τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος το ένα κομμάτι του μπαμπά και καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί.
Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
Στολίζουμε όπως θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”