Γλυκα
Κλασσικά κουλουράκια – Το απόλυτο ελληνικό βούτημα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
275 γρ. βούτυρο (μαλακό)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά (χωρισμένος ο κρόκος και το ασπράδι)
400 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας baking powder
130ml πλήρες γάλα
2 κρόκοι αυγού (για να αλείψουμε τα κουλουράκια)
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο. Ρίξτε και το γάλα και το μπέικιν πάουντερ. Μην βράσετε, απλά ζεστάνετε.
Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μπλέντερ, ρίξτε τα ασπράδια από τα αυγά και χτυπήστε για 5 λεπτά μέχρι να γυαλίζει το μείγμα. Αφήστε στην άκρη.
Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα τους κρόκους, το βούτυρο με το γάλα, την ζάχαρη, και την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τώρα, ρίξτε και τα ασπράδια που χτυπήσατε.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C° και απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Στο μείγμα μας, προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι ενώ ταυτόχρονα χτυπάτε. Όταν το μείγμα γίνει αρκετά σφιχτό, αφαιρέστε ώστε να πλάσετε την ζύμη.
Πλάστε τα κουλουράκια (με τα δύο χεράκια). Κάντε τα ότι σχήμα θέλετε, αρκεί να είναι στο ίδιο μέγεθος.
Τοποθετήστε τα στον φούρνο και αφήστε λίγη απόσταση από το κάθε κουλουράκι γιατί θα μεγαλώσουν.
Χτυπήστε μαζί 2 κρόκους αυγό, μία κουταλιά νερό και μία κουταλιά γάλα για να αλείψετε τα κουλουράκια.
Ψήστε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”