Συνταγές
Κλασικό κέικ σκέτη απόλαυση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Flora Michaloudi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:.
1 κόκκινη φαρίνα, 5 αυγά, 250 gr. βιτάμ, 400 gr. ζάχαρη, 250 gr. ζεστό γάλα, 2 βανίλιες, ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο κακάο, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνω τα αυγά ένα- ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα με αλεύρι στο οποίο έχω ανακατέψει ξύσμα και βανίλια, αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κρατώντας λίγο σε ένα μπολ για να ανακατέψω με το κακάο.
Το βάζουμε σε διάφορα σημεία από πάνω και με ένα κουτάλι κάνουμε κυκλικές κινήσεις να πάει στο εσωτερικό της φόρμας, πασπαλίζουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό, περίπου για 45-50′.
Η συνταγή είναι από Flora Michaloudi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή ..
Πωπω! Φανταστικό κέικ! Πολύ αφράτο και με γλάσο κουβερτούρας..
Η συνταγή είναι της κ. Θεοδοσια χαλβατζη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-4 αυγά, μια ώρα εκτός ψυγείου
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα καλαμποκέλαιο
-1 κούπα Φάντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-2,5 κούπες αλεύρι
-1 μπέικιν ανακατεμένο με το αλεύρι
-μια βανίλια ή ξύσμα ότι θέλετε
-λίγο κακάο, (Η σοκολάτα που πίνουμε για να γίνει δίχρωμο).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το λάδι και στη συνέχεια το αλεύρι με μπέικιν, βανίλια και τη Φάντα. Λαδώνουμε τη φόρμα μας, και ψήνουμε το κέϊκ σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 150 βαθμους για 45 με 50 λεπτά.
Ο καθένας ξέρει το φούρνο του.
Το αφήνουμε κρυώνει και κάνουμε το γλάσσο, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 100 γρ. κουβερτούρα, δηλαδή ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα.
Μια κουταλια μέλι μεσα το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε πανω στο κέϊκ !! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΛΗ ΑΠΌΛΑΥΣΗ !!
Η συνταγή είναι της κ. Θεοδοσια χαλβατζη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.