Συνταγές
Κλασικά και αγαπημένα μαφινς με σοκολάτα που θα γίνουν ανάρπαστα στο λεπτό.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά (12 μεσαία ή 8 jumbo muffin)
4 κ.σ βούτυρο ανάλατο λιωμένο (57g)
¼ κούπας ηλιέλαιο ή σπορέλαιο (60ml)
1 κούπα ζάχαρη (200g)
1 αυγό + 1 ασπράδι
1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
½ κούπα κεφίρ (120ml)
1 3/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ (220g)
1 κ.σ cornflour
2 κ.γ baking powder
½ κ.γ αλάτι
1 ½ κούπας σταγόνες σοκολάτας (210g)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το ηλιέλαιο να ενωθούν. Ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι και το εκχύλισμα βανίλιας πάντα ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξινόγαλο.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το cornflour, το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και με μια κουτάλα διπλώνουμε στο μείγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί το μείγμα για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 215°C στις αντιστάσεις. Γεμίζουμε 12 θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα στους 215°C για 8 λεπτά και χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο χαμηλώνουμε στους 175°C και ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
(Αν έχουμε χρησιμοποιήσει μεγάλες jumbo θήκες θα χρειαστούν 15-18 λεπτά περίπου στους 175°C ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο)
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.