Συνταγές
Μιάμ μιαμ – Αγαπημένα κεφτεδάκια στον φούρνο με πατάτες στην λαδόκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια
750 γρ κιμά 500 γρ μοσχάρι 250γρ χοιρινό
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ.λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 ντομάτα στον τρίφτη
3 φέτες χωρις κόρα μουλιασμένες και στιμένες καλά
Λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλατι πιπέρι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά περίπου ένα τέταρτο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.Πλάθουμε κεφτέδες και τους βάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα
Ρίχνουμε λίγο λάδι.Κοβουμε 5-6 πατατες κυδωνατες με την φλούδα αφού τις έχουμε πλύνει και τριψει καλά με το συρματακι
Προσθέτουμε χονδρό αλάτι πάπρικα γλυκιά ρίγανη θρουμπι και ελαιόλαδο τις υποθέτουμε και αυτές στην λαδοκολα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 45 λεπτά περίπου γυρνώντας τα μια φορά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υπέροχα και λαχταριστά κεφτεδάκια γιαλαντζί , μέσα στη υπέροχη σάλτσα – μούρλια έγιναν
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κατ’ευθειαν στο φούρνο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε κόκκινο κρασί, που θα το βάλουμε μετά στη σάλτσα!
1 κρεμυδι, 3-4 σκελίδες σκορδο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, δυόσμο, αλατοπίπερο, κιμινο, γλυκεια πάπρικα!Φρεσκες ντομάτες στον τρίφτη, μια κουταλια της σούπας πελτε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε βαζουμε στο ταψί, και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα, λαδακι και ψήνουμε για μια ώρα σε 220 βαθμούς
Συνοδευουμε με πατατες, ρύζι, μακαρόνια
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.