Συνταγές
Μαμαδίστικοι και χορταστικοί κεφτέδες στο φούρνο με ντομάτα και πατάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1200 μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
120 γρ ψωμί χωριάτικο ψίχα (μπαγιάτικο)
1 αυγό
4 ξερά κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
λίγο λάδι, λίγο κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μέσα σ’ένα λεκανάκι με μουλιασμενο το ψωμί (Μόνο ψίχα)
και τα ζυμώνουμε καλά
Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τα πλάθουμε ότι μέγεθος θέλουμε
Στις πατάτες βάζουμε αλάτι, πιπέρι ,ρίγανη, και 3 κομμένα σκόρδα.
Τρίβουμε 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες, 2 κ.σ. πελτέ 3/4 της κούπας ελαιόλαδο και 1/2 κούπα νερό .
Ψήνουμε στους 200° στις αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου
Ανάλογα με τη κουζίνα σας
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πολύ ωραίο φαγητό πεντανόστιμο και λαχταριστό με κεφτέδες και σάλτσα ντομάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τους κεφτέδες :
1 κιλό κιμά αναμικτο, δυο αυγά, μαϊντανός ψιλοκομμένος, ρίγανη, δυόσμος, ένα κρεμμύδι τριμμένο, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, τρεις φέτες ψωμί μουσκεμενες και στιμμενες, αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζι και ροδιζουμε τους κεφτέδες στο γκριλ
Για την σάλτσα :
σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, δυο ντομάτες τριμμενες, μια κουταλιά πελτε, μπαχαρι, κανέλα, λίγο κρασί, αλάτι, πιπέρι
Μόλις ροδίσουν οι κεφτέδες τους βάζουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και βραζουμε μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.Τους βαζουμε σε ταψί, τους καλύπτουμε με κίτρινο τυρί τριμμένο, και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα
Τους ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.