Συνταγές
Το πιο κυριακάτικο φαγητό είναι αυτό! Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο που μαγειρεύεται μόνο του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
2. 105γρ. κατσικίσιο μπουτάκι
1κιλο πατάτες
200 γρ. καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. νερό
100 γρ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
50 γρ. ξύδι
3 κουτ. σ. μουστάρδα απαλή
Από 1 πρεζα ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 220ο c στον αέρα. Ξεφλουδίζω τις πατάτες και τις κόβω κυδωνάτες. Συνεχίζω με τα καρότα σε ροδέλες χοντρές.
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύω το νερό, το λάδι, τον χυμό λεμόνι, το ξύδι την μουστάρδα, και τα βότανα, ( το δεντρολίβανο το τρίβω σε γουδί), χτυπώ με τον αυγοδαρτη, μέχρι να έχω μια παχύρευστη σάλτσα, βουτάω μέσα λίγες-λίγες, τις πατάτες με τρυπητό, τις αραδιάζω γύρω-γύρω στο ταψί
το ίδιο κάνω και με τα καρότα, μόλις τελειώσουν, βάζω στον πάτο του ταψιού τα σκόρδα, και στην μέση στο κενό που δημιουργήσαμε, τοποθετώ το κρέας αλατοπίπερωνω, και από τις δυο πλευρές, μετα με μια κουτάλα, περιχύνω την υπόλοιπη σάλτσα, επάνω στο κρέας, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο, και ψήνω για δυο ώρες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!