Συνταγές
Καταπληκτικό ψωμάκι από τα χεράκια σας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά
650 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια χλιαρό νερό
2 κ.σ. γιαούρτι
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 αυγό (ο κρόκος για αλοιφομα )
1 κουταλακι τού γλυκού αλάτι
1 κουταλακι τού γλυκού ξερή μαγιά
1 κουταλακι τού γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμωνουμε μία ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια, αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Δυπλωνουμε προς το κέντρο και αναποδογυρίζουμε και σκεπαζουμε .
Αφήνουμε για αλή μισή ώρα και ξανά δυπλωνουμε. Το κάνουμε αλή μια φορά και μετά από μισή ώρα το χωρίζουμε στα τρία Ανοίγουμε φύλλο 27εκ. με λαδωμένα χέρια και τα τοποθετούμε ένα πάνω στο άλλο και το κόβουμε σε λουρίδες όπως δείχνει η φωτογραφία .
Μεταφέρουμε μαζί με την λαδόκολλα στην φόρμα. Αφήνουμε νά φουσκώσει για 40 λεπτά.
Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού .Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο με ένα σκεύος ζεστό νερό κάτω στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά, αφαιρουμε το νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 190 βαθμούς για άλλα 20-25 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Παντα εξαρτάται από το φούρνο σας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”