Συνταγές
Καταπληκτικός μουσακάς καλοφτιαγμένος και λαχταριστός – Ολα τα ωραία έχουν κόπο
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Παπαγιαννακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στρογγυλές τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
Τηγανιζουμε τις μελιτζάνες από την προηγούμενη για να στραγγίσει το λάδι.
Τηγανιζουμε ελαφρά τις πατάτες γιατι αλλιώς μαυρίζουν.
Μαγειρευουμε τον κιμά κσι έστρωσα στο ταψί μια στρώση πατάτες, μετα μελιτζάνες, ξανα πατάτες,τον κιμά και στο τέλος μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ.:4-5 κουταλιές βιταμ, λιγο αλεύρι, ανακατεύουμε , 6 κούπες του τσαγιού γάλα, λίγο αλατι , πιπέρι
αφού πήξει κσι κρυώσει ενα αυγο και τυρί τριμμένο
Ανακατεύουμε καλά και στρώνω στο ταψί
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Παπαγιαννακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Θαυμάσιοι!! Πολύ ωραία φτιαγμένοι και λαχταριστοί μελιτζανοκεφτέδες
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 Μεγάλες μελιτζάνες
3 Κρεμμύδια
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Κούπα τυρί πικάντικο κατά προτιμήσει Μετσόβου
1 Αυγό
Φρυγανιά τριμμένη τόσο όσο να μπορώ να πλάθω στο χέρι μου…Περίπου 8 κουταλιές σούπας.
Αλάτι πιπέρι, 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατόνερο, τις στραγγίζουμε πολύ καλά
Σε ένα τηγάνι τσιγάριζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο τα οποία τα ριχνουμε μέσα στην ψίχα μελιτζάνας μαζί με την μια κούπα τυρί, το αυγό,την φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλεύρωνουμε και τηγάνιζουμε σε μπόλικο αραβοσιτελαιο σε βαθύ σκεύος…μπορείτε να βάλετε κ τυράκι που λιώνει μέσα αν θέλετε
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.