Συνταγές
Καταπληκτική πρασοκιμαδόπιτα – είναι τόσο λαχταριστή όσο φαίνεται
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΆΡΙ
600 γρ.αλευρι ΜΆΝΝΑ
1 κ.γ.αλατι ένα σφηνάκι ελαιόλαδο ένα σφηνάκι ξύδι νερό όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζυμωνουμε τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά , ξαναζυμωνουμε μέχρι να βγάλει η ζύμη φουσκάλες για να γίνει το φύλλο αέρινο .
χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγω φύλλα με νισεστε 5 φύλλα κάτω 5 πάνω ανάμεσα στα φύλλα βάζουμε ελαιόλαδο
Γέμιση
500 γρ.κιμας Μοσχαράκι 5 πράσα 1 κρεμμύδι αλατοπίπερο γραβιέρα σωταρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι ρίχνουμε τα πράσα χαμηλώνουμε την εστία
αφήνουμε να σιγοβρασει 20-30 λεπτά να μείνει με το λάδι του αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει ψήσιμο 50-60 λεπτά στους 180
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Εεξαίσια πρασοκιμαδόπιτα με πολύ ωραίο καλοψημένο φύλλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αρετή Τσικρικά-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΆΡΙ
600 γρ.αλευρι ΜΆΝΝΑ 1 κ.γ.αλατι ένα σφηνάκι ελαιόλαδο ένα σφηνάκι ξύδι νερό όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά , ξαναζυμωνουμε μέχρι να βγάλει η ζύμη φουσκάλες για να γίνει το φύλλο αέρινο .
χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα με νισεστε 5 φύλλα κάτω 5 πάνω ανάμεσα στα φύλλα βάζουμε ελαιόλαδο
Γέμιση
500 γρ.κιμας Μοσχαράκι 5 πράσα 1 κρεμμύδι αλατοπίπερο γραβιέρα σωταρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι
ρίχνουμε τα πράσα χαμηλώνουμε την εστία και αφήνουμε να σιγοβρασει 20-30 λεπτά να μείνει με το λάδι του αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει ψήσιμο 50-60 λεπτά στους 180
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν την πιο λαχταριστή πρασοκιμαδόπιτα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αρετή Τσικρικά-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”