Συνταγές
Καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας! Και Νηστίσιμη!
Σήμερα φτιάχνουμε μία πολύ νόστιμη καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας! Και νηστίσιμη! Ελπίζω να την απολαύσετε! Καλή όρεξη!
Υλικά
Για το Σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
2 βανίλιες
Για την Καρυδόπιτα
200 γρ καρύδια
300 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
400 ml χυμό πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Για την Επικάλυψη σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα
50 ml σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με την καρυδόπιτα, αλέθοντας τα καρύδια στο μούλτι. Έπειτα, δουλεύουμε την ζάχαρη με το λάδι να διαλυθούν. Κατόπιν, προσθέτουμε τον σουρωμένο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσουν.
Αρωματίζουμε με το κονιάκ, την κανέλα και το γαρίφαλο το μείγμα μας. Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη. Έπειτα, προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 35×23 εκατοστά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό. Όταν είναι έτοιμο και όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Συνεχίζουμε με την επικάλυψη σοκολάτας. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το λάδι και περιχύνουμε το γλυκό και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Η καρυδόπιτα μας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο παρακάτω:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!
Δες μερικές ακόμα νόστιμες συνταγές για καρυδόπιτα!