Συνταγές
Καρυδόπιτα, απλά αξεπέραστη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
7 μέτρια αυγά ( χωρισμένα)
200γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα ζάχαρη (200γρ) όχι εντελώς γεμάτη
Λίγο κονιάκ
2 ποτήρια νερού καρύδια ( περασμένα από μουλτι)
200γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.γλ κανέλα
Μία τσιμπια γαρίφαλο σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μπέικιν
Σιρόπι:
2,5 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Λίγο χυμό από πορτοκάλι καί την φλούδα
1 στικ κανέλας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε κ το ξύσμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, την κανέλα, την φρυγανιά, το γαρίφαλο και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Όταν χτυπηθεί καλά το μείγμα με το βούτυρο προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα των καρυδιών.
Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις με μαριζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο ταψακι και ψήνουμε σε αέρα μεσαία σχάρα για 35′ περίπου ( δοκιμάζουμε με μαχαίρι).
Βγάζουμε , κάνουμε τρυπουλες ( να ρουφήξει καλά το σιρόπι) κ αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μετά φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά και σιροπιαζουμε με κουτάλα.
Για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και λιώνουμε 250 γρ κουβερτούρα
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.