Συνταγές
Καρυδάτο με ινδοκάρυδο ένα ιδιαίτερο γλυκό – σαν μίξη καρυδόπιτας με ινδοκάρυδο ένα πράμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Θεοχαροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά (40-48 κομμάτια ταψί 40χ30)
7 αυγά
2 φλ τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 φλ. τσ. ινδοκάρυδο
1 φλ. τσ. γάλα
4 φλ. τσ. αλεύρι
1 βιτάμ στο χρυσόχαρτο (250γρ)
2 φακελάκια μπέικιν
Σιρόπι:
5 φλ. τσ. ζάχαρη
4φλ. τσ. νερό
1 βανίλια
1 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψει
2. Λιώνουμε το βιτάμ και το προσθέτουμε στα αυγά χτυπώντας δυνατά να ενσωματωθεί
3. Προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τα καρύδια και το ινδοκάρυδο
4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας (οσο πάρει, ανάλογα το αλεύρι) να γίνει ένα σφιχτό μίγμα
5. Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου, αναλόγως τον φούρνο
6. Μόλις βγάλουμε το κέικ απ το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά και σιροπιάζουμε το γλυκό μας.
ΔΕΝ κόβουμε το γλυκό πρίν το σιροπιάσουμε χλιαρό γλυκό – ζεστό σιρόπι.
Διακοσμούμε με ινδοκάρυδο ‘η κερασάκια ή ροζέτα σαντιγί
Μπορεί να γίνει και πιο επίσημο, αν φτιάξουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα κορν φλάουερ και την απλώσουμε απο πάνω. Κάνουμε σχέδια με κανέλα
Για αυτή τη δόση, βάζω 2 φακελάκια κρέμα κορν φλάουερ βανίλια. Κάνω τις κρέμες όπως λεει η συσκευασία με το ζεστό γάλα. Προσθέτω και 2 κρόκους και μια κουταλιά βούτυρο να γίνει σαν πατισερί.
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Θεοχαροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.