Συνταγές
Πολύ έξυπνη ιδέα… ατομικά καραμελωμένα γαλατοπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
φλυτζ = Του νες καφε περίπου στα 250 ml..
1 λίτρο γαλα
1 φλυτζ ζάχαρη καστανή (…η κ λευκη)
100 γρ βούτυρο
2 βανιλιες
1 ζαχαρουχο
1 φλυτζ σιμιγδάλι ψιλο
2 κουτ σουπ καστερ παουντερ
3-4 αυγα..
Ξυσμα πορτοκαλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βουτυρο με την ζάχαρη να λιώσει κ ελαφρως να ροδίσει αν είναι λευκή
Ρίχνουμε το γαλα ζεστό..
Το σιμιγδάλι ..τα αυγα χτυπημένα..
Τις βανίλιες..
Το καστερ που το διέλυσα με το ζαχαρουχο πριν..
Αφήνουμε να βράσει κ να δεσει η κρεμα ..
Κοβουμε ενα φυλλο σφολιάτας σε τετράγωνά κομματια κ τα βάζουμε σε φόρμα για μαφιν..
Αφού την εχουμε λαδώσει..
Βαζουμε στο κεντρο την κρεμα ..να γεμίσει
Με το πινέλο αλοιφουμε με αυγό Κ πασπαλιζουμε με καστανή ζαχαρη..
Ψηνουμε ως να ροδίσουν..
Σερβίρισμα με άχνη κ κανελα..
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για φοβερή ιδέα για καραμελωμένα σύκα
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ένα ελαφρύ, υγιεινό και πολύ εύκολο επιδόρπιο.. Τα καραμελωμένα σύκα είναι κάτι γρήγορο, απλό που όμως αποτελεί μια πολύ γευστική πρόταση!
Η Συνταγή είναι από Amalia Athanasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 κ σ μαύρη ζάχαρη / 1 κανονική
1 φλιτζανακι μικρό νερό
Σε αντικολητικό τηγάνι βράζουμε την ζαχαρη με το νερό και βάζουμε μετά τις φετουλες λίγες λίγες τις γυρνάω και αφήνουμε λίγο όχι πολύ
Τις βάζουμε κατάψυξη με το λιγο σιρόπι και τα χρησιμοποιούμε
( Μέσα σε παγωτό / πανω απο γιαούρτι / σε τσιζ κέικ / σε τάρτες / σε κέικ / και σε πιτα με φύλλο κρούστας μαζί με προσουτο /)
Σιρόπι
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
2 κ.σ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
3 φρέσκα σύκα, κομμένα στα 4
βράστε για 15 λεπτά
Προσθέστε τα σύκα και βράστε για 5 λεπτά, αφαιρόντας την κανέλα
Η Συνταγή είναι από Amalia Athanasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.