Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό, πολύ αγαπημένο κανταίφι νηστίσιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
500γρ ζάχαρη
600mlνερο
Λίγο χυμό λεμόνι
Μια φλούδα πορτοκαλιού
Ένα ξύλο κανέλα
Βράζουμε περίπου 10 λεπτά το κάνουμε πρώτα και το αφήνουμε να παγώσει καλά
Κανταιφι νηστίσιμο
500γρ κανταιφι
150γρ αμύγδαλα
150γρ καρύδια
200γρ βιταμ λιωμένο
Λίγο κανέλα
Πολύ λίγο γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγωσουμε πολύ καλά το κανταιφι έλιωσα το βιταμ αλεσουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς ριξουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ανακάτεψα
πήραμε ένα ταψί στρογγυλό 22 με ένα πινέλο και πέρασουμε όλη την επιφάνεια του με βιταμ πήρα ένα ρηχό πιάτο και έχοντας το κανταΐφι στην σακούλα του παιρνουμε μια ποσότητα το άνοιγα καλά
βαζουμε μια κουταλιά από το μίγμα από τα καρύδια και με το πινέλο έριχνα από το λιωμένο βιταμ τυλιγα όχι πολύ σφιχτά και τα βαζουμε στο ταψί όσο βιταμ περίσσεψε το ριξουμε στο τέλος πάνω από κάθε κανταιφι .
ψησουμε στους 170 για περίπου 45 λεπτά θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο για να μην γίνει λάσπη ρίχνουμε το κρύο σιρόπι μόλις βγει το γλυκό μας
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.