Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό φαγητό – Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ…
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 κομμένα κρεμμύδια (1 φρέσκο και ένα ξερό) και 4 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με κονιάκ ή κρασί.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 4-5 κόκκους μπαχάρι, 4 γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο.
Σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά.
Μόλις γίνει ο κιμάς μας, πετάμε το μπαχάρι και την κανέλα και αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύουμε, ρίχνοντας και λίγη από την σάλτσα ντομάτας που έχουμε φτιάξει.
Σάλτσα ντομάτας
(μισό πουμαρό, φρέσκια ντομάτα , ντοματίνια σε κομματάκια, αλάτι, πιπέρι, λίγο αποξηραμένος βασιλικός, λίγο νεράκι και χτυπάω με ένα σύρμα)
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ… (Η συνταγή που φτιάχνω το παστίτσιο)
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μου, ρίχνω λίγη από την σάλτσα ντομάτας, λίγη μπεσαμέλ και γεμίζω τα κανελόνια μου με τον κιμά μου…
Μόλις γεμίσουμε το ταψί, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και την μπεσαμέλ.
Από πάνω ρίχνουμε τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη και λίγο βουτυράκι.
Καλυύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 25 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για αλλά 20 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.